На руках в українців 10-12 тонн золота, це на 3-4 тонни більше ніж було два роки тому, порахували у Pro-Consulting. При цьому річний обсяг вітчизняного ринку золота 24 тонни.

"Навряд чи люди стали більше вкладати у золото. Воно останнім часом не дорожчає, а навпаки повільно падає в ціні. Та й оскільки більшість населення України має низькі статки, для них це зайвий інструмент. Адже більшість депозитів відкривають на 7-8 тисяч гривень. Забирають його через рік. Із золотом так не вийде й прибутковість за рік буде меншою – 2-4 відсотки в рік у кращому випадку", - говорить "Знай" Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.

Читайте також До кінця року держборг України сягне 94% ВВП – МВФ

За його словами, у золоті можна відкривати депозит, купувати золоті злитки або монети.

"Цікаво, що депозит в золоті Фонд гарантування вкладів не повертає. Та вони й не популярні серед нашого населення. Адже більшість банків оформлюють депозити не менш, ніж на 500 грам золота — це приблизно 180-190 тисяч гривень При цьому фінустанова бере 1-2 відсотки комісії за свої послуги", - пояснює експерт.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він сумнівається, що половина від річного оберту золота зосередилася саме у власності фізичних осіб.

"Не виключено, що це різноманітні фінустанови, компанії та банки купили коштовний метал через певних фізичних осіб. У статистиці це відобразилося як покупка саме фізособами", - вважає фахівець.

Нагадаємо, що 5 років тому в українців було зосереджено 4 тонни золота. Обсяги коштовного металу почали збільшуватися після 2011 року, коли золото почало дорожчати більше 1 тис. доларів за унцію.