У власності родини митрополита Харківського та Богодухівського Онуфрія (Олега Легкого) три квартири в елітному жилому комплексі "Садова Гірка" в Харкові.

Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Дві квартири площею 85 кв. м. й 163 кв. м. оформлені на матір священнослужителя УПЦ Московського патріархату – Олександру Легку. Ще одне помешкання площею 291 кв. м. записано на батька митрополита – Володимира Легкого. Всі квартири є особистим подарунком родичам від митрополита в кінці 2014 року.

Зокрема, батьку сановника також належать два машиномісця площею 34 кв. м. та 19 кв. м. на паркінгу житлокомплексу "Садова Гірка" і ще одне знаходиться житловому комплексі "Творець" у Києві. Варто нагадати, що родина митрополита має два будинки в елітному районі Харкова.

Крім того, отець Онуфрій є співвласником чотирьох земельних ділянок загальною площею 0,56 га в найбільш розкішному селищі Харківської області – Мартовому. Ділянки розташовані посеред лісу, неподалік від Печенізького водосховища.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як стало відомо, у 2009 році компанія "Укрзембудтур", якою володіє священнослужитель разом зі своїм братом, депутатом Харківської облради й секретарем єпархії Яромиром Легким та Тетяною Ярмак, через суд узаконила самобуди в Мартовому.

У власність фірми перейшли чотири дачні будинки площею 25 кв. м., 138 кв. м., 137 кв. м., 168 кв. м. Ще на Онуфрія особисто зареєстрований садовий будинок площею 461 кв. м. в Мартовому.

Читайте також: Послуги церкви Московського патріархату подорожчали у "ДНР"

Крім того, сім'я Легких володіє землями у селі Черкаська Лозова на березі річки Лозовенька. Особисто митрополит орендує земельну ділянку площею 0,35 га. У брата Онуфрія поряд дві земельні ділянки загальною площею 0,52 га.

Також в особисті володіння сановника входять нежитлові приміщення площею 484 кв. м, де знаходиться ресторан "Авлабар" і приміщення площею 44 кв. м, в яких розташований магазин взуття. Крім цього, на Онуфрія записана квартира 45 кв м.

До колекції нерухомих володінь Олега Легкого також можна віднести нежитлові приміщення площею 294 кв. м. та 196 кв. м.