З 1 січня 2016 року розпочнеться оформлення нових ID-карт для ідентифікації особи замість внутрішніх паспортів.

Про це заявив Максим Соколюк, повідомляє "Укрінформ".

"З 1 січня 2016 ми вводимо нові ID-карти. Тому для цього ми плануємо створити національну систему ідентифікації. Мета - це побудова нової системи ідентифікації, забезпечення національної безпеки. Карти будуть видавати з 14 років", - сказав виконуючий обов'язки голови ДМС України

Соколюк також зазначив, що незабаром внутрішні паспорти українців будуть оформляти за тим же принципом, що і закордонні біометричні паспорти.

Читайте також: В державному реєстрі власників нерухомості – забагато нерухомості

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Громадяни сьогодні мають право оформляти закордонний паспорт у будь-якому відділенні державної міграційної служби. З 1 січня ми це переносимо і на внутрішній паспорт. На сьогодні система видає біометричні паспорти для виїзду за кордон. Ця ж система буде використовуватися для внутрішніх паспортів з 1 січня", - сказав представник ГМС.

Соколюк також додав, що документи можна буде оформити через портал ГМС і єдиний державний портал адміністративних послуг.

У ГМС запевняють, що оформлення ID-картки буде проводитися за бажанням, а не є обов'язком.