Волонтери із громадського фонду "Повернись живим" починають проект із психологічної підтримки та реабілітації бійців АТО спільно з "Психологічною кризовою службою".

Про це повідомляється на сторінці благодійного фонду допомоги армії "Повернись живим" у Facebook.

Волонтери візьмуть під опіку два батальйони. Це будуть десантники та бійці мотопіхоти. Вони їх професійно супроводжуватимуть протягом всього періоду служби - від полігону до демобілізації.

Волонтери повністю фінансуватимуть організацію проекту. Працювати з бійцями будуть фахівці з "Психологічної кризової служби".

Волонтери, за допомогою проекту, хочуть продемонструвати ефективність такого підходу до психологічної реабілітації. Вони дуже сподіваються отримати гранти для цього вже через кілька місяців.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Читайте також: Калуські волонтери везли бійцям допомогу по мінному полю (фото)

"З часом це має стати нормою на державному рівні, як це відбувається в усіх країнах, які вже навчилися воювати: Штати, Ізраїль, Франція", - наголосили волонтери.

Проект допомагатиме бійцям виконувати свій обов'язок. Волонтери забезпечать підтримкою військовослужбовців у найбільш складні моменти. Бійцям, під час перепочинків, допомагатимуть боротися з внутрішньою агресією та вберігатимуть від алкоголю. З демобілізованими будуть працювати за іншим напрямком. Їм допомагатимуть стати новою елітою нашої нації і не опуститися до криміналу або алкоголізму.