З 27 жовтня в МВС стартує набір в ряди нового поліцейського спецназу – КОРД.

В пріоритеті будуть бійці добровольчих батальйонів особливого призначення міліції, також спецпідрозділи "Сокіл", "Грифон" і патрульні поліцейські. Тобто вони першими отримають право подати документи на конкурс. Лише потім конкурс відкриють для всіхбажаючих. Про це написав на своїй сторіночці в соцмережі "Фейсбук" глава МВС Арсен Аваков.

Відбір обіцяють зробити дуже жорстким – від фізичних випробувань до психологічних тестів.

"Ми особливо виділяємо кандидатів, що мають за плечима реальний досвід бойових і спеціальних дій, – будемо раді бачити їх на конкурсі! – пише Аваков. - Для повноцінного функціонування поліцейського спецназу ще необхідно здійснити значний об'єм роботи - зусиль тренерів, педагогів, тиловиків, штабістів, техніків і зброярів. Ми затвердили покроковий план, підготували і "закрутили машину" змін".

Читайте також: Фахівці зі США завершили навчання інструкторів КОРД

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, Корпус оперативно-раптової дії (КОРД) має стати головним підрозділом поліції в боротьбі з організованою злочинністю, відтак до його лав запрошують, насамперед, демобілізованих учасників АТО, які пройшли підготовку в умовах реальних бойових дій.