Служба безпеки України розкрила теракт біля будівлі СБУ в Одесі і виявила, що вказівки злочинній групі щодо його здійснення надходили з Росії.

Про це сьогодні доповів голова відомства Василь Грицак Президенту України Петру Порошенку, повідомляє прес-служба СБУ.

"Злочин розкрито у короткий термін. Затримано трьох його виконавців, проведено 22 обшуки. Ми маємо також інформацію про замовників, які надсилали злочинній групі вказівки з території Росії і Криму, вони рано чи пізно також будуть притягнуті до відповідальності",- сказав Грицак.

За його словами, диверсійно-розвідувальну групу, керовану російськими спецслужбами, підозрюють у причетності до низки підривів адмінбудівель та офісів громадських структур в Одеській та Миколаївській областях.

Читайте також: В Одесі терористи підірвали будівлю СБУ (фото)

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

19 жовтня СБУ затримала трьох мешканців Одеси ,які були активістами місцевих проросійських громадських організацій, зналися на конспірації, мали позивні та застосовували сучасні комп'ютерні технології.

Особа, що закладала вибухівку, пройшла спеціальну диверсійну підготовку у військовому центрі в РФ. Підпільну лабораторію з виготовлення саморобних радіокерованих вибухових пристроїв зловмисники обладнали в одній з одеських багатоповерхівок.

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили речові докази протиправної діяльності затриманих, вогнепальну зброю, боєприпаси. Зокрема, оперативники виявили елементи саморобної "бомби", аналогічної тій, яку заклали під будівлю СБУ.