Двоє мешканців Запоріжжя намагалися незаконно вивези до Росії партію антикварної холодної зброї. Під час перетину кордону їх затримали працівники СБУ.

Як повідомляє прес-служба СБУ, двох зловмисників затримали на міжнародному пункті пропуску "Мілове" на Луганщині. Вони як раз походили митний контроль.

Під час огляду їх авто робітники Служби безпеки знайшли під капотом машини шість шабель, кавказький кинджал, три тесака, заготовки та комплектуючі, з яких потім робили холодну зброю.

Читайте також: На Рівненщині священик добував і продавав унікальний бурштин (фото)

Експерти зробили попередні висновки, що зброя, яку нелегально переправляли до Росії, має історичну та культурну цінність. Поки що експерти з'ясовують походження контрабандної зброї.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Тепер затримані чоловіки будуть відповідати у суді. Проти них порушили кримінальну справу за статтями "Контрабанда" та "Замах на злочин".

Їм загрожує провести найближчі сім років за гратами.