Національне антикорупційне бюро попросило закласти у державному бюджеті на наступний рік 800 мільйонів гривень на свою діяльність.

Про це повідомив глава Антикорупційного бюро Артем Ситник в ефірі "5 каналу".

"Ми попросили близько 800 мільйонів гривень, оскільки ми хотіли за 2016 рік повністю закупити основні засоби, які нам потрібні, і стати технічно незалежними" – зазначив він.

Керівник відомства наголосив, що половина від виділеної суми піде у фонд заробітної плати для співробітників бюро. Такий рівень оплати, за його словами, мінімізує корупційні ризики в діяльності детективів.

Читайте також: Детективи Антикорупційного бюро розпочали перший робочий день

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, у держбюджеті на цей рік на для діяльності Антикорупційного бюро закладено 242 мільйонів гривень. Ця сума у три рази більше, ніж запропонувало Міністерство фінансів.

70 детективів з 1 жовтня Національного антикорупційного бюро приступили до роботи. Надалі їх кількість збільшиться до 242 чоловік. Зарплата для детективів становитиме 31 тисячу гривень.

До складу бюро, згідно із законодавством, мають ввійти 700 людей. Зокрема, 200 співробітників увійдуть до керівного складу, а 500 – стануть детективами, технічним підрозділом та іншими фахівцями.