70 детективів новоствореного Антикорупційного бюро не зможуть займатися кримінальними провадженнями в перший робочий день. До призначення антикорупційного прокурора вони збиратимуть досьє на окремих чиновників та будуть завершувати навчання.

"Швидше за все, прокурор буде призначений до кінця жовтня. Але це не означає, що 1 жовтня ми не приступимо до роботи. Ми почнемо напрацьовувати певні аналітичні матеріали, і у нас є не тільки детективи, а й управління, де працюють аналітики. Ми також можемо починати збирати досьє на чиновників, які підслідні бюро", - розпливчато пояснив початок роботи Бюро його голова Артем Ситник.

У самому Антикорупційному бюро "Знай" пояснили, що кабінети детективів досі обставляються, а вони самі проходять останні тренінги від Академії МВС.

"Позиція керівництва детективів полягає в тому, щоб вони не спілкувалися з пресою. Максимум, що ми можемо, – відповісти на електронного листа", - сказали "Знай" у прес-службі відомства.

За відсутністю антикорупційного прокурора, детективи не зможуть здійснювати жодних оперативно-слідчих дій. Проте, керівник НАБУ Ситник розповів напередодні в інтерв'ю Deutsche Welle про найближчі плани.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"В нас "під ковпаком" будуть прем'єр-міністр, члени уряду, державні службовці першої-другої категорії, губернатори та їх заступники. Що стосується суддів, то в разі вчинення ними корупційних правопорушень, вони нам підслідні всі, починаючи від районного судді і до голови Конституційного суду", - заявив Ситник.

Читайте також: НАБУ повноцінно запрацює до кінця року – Мін'юст

Наразі в Бюро обрані 70 детективів, хоча планувалося набрати близько ста. Цього тижня у відомстві пообіцяли оголосити новий конкурс, під час якого планують набрати ще не менше 60-70 працівників.