Правоохоронці викрили корупційний механізм, створений посадовцями держпідприємства "Державний експертний центр МОЗ України". Про це повідомляє СБУ.

Вдалося встановити, що чиновники систематично закуповували для потреб підприємства товари, роботи та послуги за завищеними цінами.

Зокрема, представники керівництва держпідприємства під час будівництва офісного приміщення безпідставно перерахували підрядникам 3,2 мільйона гривень, непередбачених кошторисною документацією.

Правоохоронці також встановили, що у 2013 році ці ж посадовці експертного центру орендували у приватного підприємства 5,5 тисяч кв.м нежитлових приміщень. У СБУ зазначили, що через суттєве завищення вартості оренди, держпідприємству було завдано збитків на більше ніж 4,6 мільйона гривень.

Читайте також: Депутата Одеської міськради підозрюють у розтраті майже мільйона гривень

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

За цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Наразі правоохоронці встановлюють інші можливі випадки корупції у держпідприємстві. Зокрема, перевіряється інформація щодо прийняття чиновниками експертного центру рішень, які призвели до реєстрації на території України лікарських засобів з порушенням законодавства.