Всього 317 українців, які виїхали в Росію через бойові дії на Донбасі, отримали статус біженця.

Про це свідчать дані доповіді експертів Комітету громадянських ініціатив, пише Главком. Відзначимо, що цей комітет користується підтримкою фонду колишнього російського міністра фінансів Олексія Кудріна.

Згідно з доповіддю, право на "тимчасовий притулок" та участь у програмі переселення отримали ще близько 420 тисяч переселенців з Донбасу.

Читайте також: Українців в РФ змушують обрати російське громадянство

Експерти відзначають, що Федеральна міграційна служба провалила роботу з українськими біженцями, у зв'язку з чим основне навантаження з їх розселення та працевлаштування лягло на простих росіян.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Практика роботи з біженцями показала, що замість надання конкретної допомоги затягується вирішення питань з наданням соціальної допомоги, виділенням житла, оформлення статусу біженця та тимчасового притулку. Оформлення статусу біженця затягується на місяці", - сказано в доповіді.