Українці більше не зможуть відсиджуватися у Росії, доки на Донбасі йде війна. Міграційна служба змусить до кінця листопада їх визначитися з правим статусом.

У Федеральній міграційній службі РФ повідомили, що до 30 листопада громадяни України, які перебувають на території Росії, повинні будуть подати заявку на здобуття громадянства, біженця або виїхати з країни. Проте це не стосується українців, які виїхали з Донбасу, який був окупований Росією.

"У 2015 році, виходячи з гуманітарних міркувань, міграційна служба неодноразово подовжувала всім категоріям громадян України термін тимчасового перебування в Росії. Останній термін продовження закінчується 31 жовтня 2015 року. У зв'язку з цим з 1 по 30 листопада громадянам України, які знаходяться на території Російської Федерації, необхідно звернутися у підрозділи ФМС Росії для визначення свого правового статусу", - повідомили у ФМС.

Нагадаємо, глава ФМС Костянтин Ромодановський раніше повідомляв, що з 1 листопада закриють в'їзд для українців на три роки, якщо вони не отримають дозвільні документи. Але це знову-таки не стосується жителів тих областей, де воюють російські солдати – Донецька і Луганська.

Читайте також: Австралійці на мітингу назвали Путіна вбивцею та підтримали біженців

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

За російськими даними, на їх території знаходиться 2,642 млн громадян України, серед яких 1,038 млн біженці Донбасу. Цифри перебільшені, оскільки Управління верховного комісара ООН у справах біженців повідомляє майже про 800 тисяч українцях, які виїхали до РФ, рятуючись від війни.