У знятті санкцій з екс-заступника голови АП часів Віктора Януковича Андрія Портнова винне головне слідче управління Генеральної прокуратури.

Це випливає з заяви заступника генерального прокурора Віталія Каська, яку він зробив перед журналістами у п'ятницю, 30 жовтня, передає "Українська правда".

"З серпня все спілкування щодо санкційних питань відноситься до компетенції головного слідчого управління", – зазначив він.

"Чому так сталося, я думаю, пояснить заступник генпрокурора, який відповідає за головне слідче управління і представники, які відповідають за співпрацю з європейськими колегами", – зауважив Касько.

На запитання, чи слідче управління заважало займатися санкційними питаннями, заступник Віктора Шокіна відповів: "Нам просто не надавали документів, щоб ми продовжували підтримувати питання санкцій, і через це ми передали ці повноваження".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На уточнення, в чому полягає проблема з головним слідчим управлінням, заступник генпрокурора заявив: "Певні проблеми, пов'язані з нами щодо кримінального провадження щодо працівників головного слідчого управління".

Читайте також: Зняття ЕС санкцій з регіоналів-втікачів - траурний марш для України

Нагадаємо, 26 жовтня Суд ЄС оголосив рішення у справі "Портнов проти Ради ЄС", яким визнав, що накладення санкцій лише за ознакою співпраці з колишнім режимом є неприпустимим і вирішив, що санкції на українського екс-посадовця були накладені безпідставно.

Видання зазначає, що точно таке формулювання використовувалося для накладення санкцій на Януковича та інших колишніх посадовців.