Очільник Луганської області Гергій Тука побував у місті Сватове. Переконує, вогнище спалаху ліквідоване, а жителям вже нічого не загрожує.

"Провів обхід-обліт місця надзвичайної події. Вогнище спалаху ліквідовано. Тези про те, що "склади розташовані в місті" - брехня! При розташуванні складів, співробітниками ВСУ були дотримані всі нормативи. На цю хвилину з вірогідністю в 90% можу сказати: жителям нічого не загрожує!", - написав він на свій сторінці у Facebook.

Додає, що про причини аварії сказати нічого не може .

"Це справа слідства", - уточнив чиновник.

Також, відомо, що саме зараз у Сватовому почали включати газ для населення. В Луганській ОДА повідомляють, що 118 об'єктів житлового фонду потребують заміни шиферу, 169 – потрібно засклити. У Сватовому пошкоджено школу мистецтв, будівля пенсійного фонду, будівля міської ради, гімназія, одна загальноосвітня школа, центр розвитку дитини, школа-інтернат.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Читайте також: У Сватовому почалася розчистка небезпечної території (фото)

Протягом минулої ночі зафіксовано 6 вибухів (3 – малих та 3 – великих). Останній стався о 8-30 ранку. За оцінками експертів здетонував снаряд калібром 122 мм. Територія арсеналу вкрита шаром попелу понад 3 м, що ускладнює роботу з зачистки - видаленню вибухонебезпечних предметів.

Внаслідок вибуху складів у військовій частині неподалік міста Сватове, загинуло двоє людей. Отримали поранення – вісім чоловік.