Печерський районний суд наклав арешт на будинок цивільної дружини Віктора Януковича Любові Полежай в рамках кримінальної справи проти екс-президента-втікача. Про це пишуть Наші гроші.

Як повідомляється, арешт накладено постановою суду від 13 лютого 2015 року, яку оприлюднили тільки наприкінці жовтня.

Мова йде про приватний будинок Полежай у Нових Петрівцях, розташований поруч із Межигір'ям, у так званому "Лазарєвому саду".

Документи на будівництво та дизайн цього будинку знайшли в Межигірській резиденції одразу після втечі Януковича. На той момент будинок був майже добудований і обнесений колючим дротом.

Площа будинку - 417 кв.м. Згідно з даними Реєстру майнових прав, свідоцтво про право власності на нього Полежай оформила 24 грудня 2013 року, тобто після початку Майдану.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, за даними Реєстру, того самого дня Печерський райсуд наклав аналогічний арешт на квартиру Полежай на Оболонській набережній. Там у Полежай з дочкою є трикімнатна квартира в тому ж будинку, де й у самого Януковича.

Згідно з текстом ухвали, майно Полежай арештували як майно співмешканки Януковича, проти котрого триває кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених статтями "розтрата й заволодіння майном через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах" та за "зловживання владою, що спричинило особливо тяжкі наслідки" Кримінального кодексу України.

Перша зі згаданих статей передбачає додаткову міру покарання у вигляді конфіскації майна. Тому й попросили накласти арешт на майно підозрюваного - з метою убезпечити його від відчуження на користь сторонніх осіб, що завадило б конфіскації.

Читайте також: Коханка Януковича підвела Льовочкіну під статтю

Попри те, що ухвала була прийнята понад півроку тому, в Єдиному реєстрі судових рішень її текст був оприлюднений тільки наприкінці жовтня - після звернення народного депутата від БПП Сергія Лещенка.

Нагадаємо, цивільна дружина Януковича заробляла на держтендерах і з 2011 року отримала держзамовлень на 11,26 млн. грн.