В Одеському Центрі протезно-ортопедичної допомоги вперше встановили сучасний біонічний протез руки. Новою "кінцівкою" обзавівся боєць двадцять восьмий механізованої бригади Сергій Воропаєв.

Про це повідомила керівник Одеського Центру протезно-ортопедичної допомоги Марія Толпіна.

Як стало відомо, Воропаєв втратив частину руки нижче ліктя трохи менше року тому через розрив гранати в зоні АТО. Після лікування в Одеському військово-медичному клінічному центрі бійцеві запропонували встановити протез за державною програмою фінансування.

"Ми закупили комплектуючі у провідного англійського виробника фірми RSL Steeper - це лідер світового виробництва протезів верхніх кінцівок, а збирався він тут. Тобто, ми самі є виробниками цього протеза", - розповіла Толпіна.

Читайте також: У Львові волонтери зібрали тонну кришечок на протези для бійців АТО

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Вартість нової руки - 688 тисяч гривень. Для одеських техніків-протезистів запросили експерта з Туреччини Айхана Гюндогу. Він провів навчальний майстер-клас, а також налаштував бионический елемент персонально під Воропаєва.