У Львові уже зібрали понад тонну пластикових кришечок. За зібрані гроші волонтери закуповують протези для інвалідів війни. Для однієї штучної кінцівки, яка коштує від шести тисяч євро, потрібно назбирати приблизно 750 тисяч кришечок.

Підтримала добру справу і журналістка Телеканалу новин 24 Оксана Лабойко. У редакції вона організувала збір пластику, адже навіть сміття може прислужитись людям.

"Я взяла пакет в мене на столі, написала на ньому "Збираю кришечки" і почала їх збирати в нашій редакції. Також розказала всім своїм сусідам, які приносять тепер до мене кришечки, сестра моя також це робить, мама моя збирає кришечки", – розповіла Оксана.

До акції долучились і ресторани. Наприклад, у спортивному пабі наскладали кілька сотень кришечок. Допомагають в цьому і відвідувачі.

"Відколи ми побачили інформацію про цю подію у соцмережах, вирішили собі теж поставити невеликий ящик. І кришечки, які в нас залишалися від безалкогольної води, інших продуктів, ми просто скидали в ящик, щоб потім кудись їх здати, пустити на добре діло. Наша коробка на видному місці і багато хто звертає увагу", – поділився співвласник пабу "Cantona" Андрій Марковець.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Фонд уклав угоду з переробником "Бровари Вторма" – це найбільший переробник. Ми передаємо пластик у Бровари. Зі Львова кришечки зосереджуються тут, їх сортують діти за кольорами. Сортовані кришечки ми перевозимо на склад", – пояснила координатор благодійного фонду "Овес" міста Львова Людмила Масняк.

Далі фірма-переробник перераховує гроші, за які й купують штучні кінцівки. Зараз двох військових готують, аби підібрати їм протези.

Читайте також: Підприємство в Тернополі виготовляє безкоштовні протези (відео)

"Загалом, ми зібрали за два місяці вісім тонн кришечок. Щоб ви могли уявити, мішок цукру – це 10 кілограмів. На сьогодні у грошах це десь 50 тисяч гривень", – пояснила керівник українського благодійного фонду "Овес" Тетяна Руденко.

Волонтери кажуть, збирати можна і набагато більше пластику. Якщо половина львів'ян здасть по одній кришечці, то за ці гроші можна буде купити один протез.