У Єгипті на курортах перебуває близько чотирьох тисяч громадян України. Про це повідомив міністр закордонних справ України в ефірі телеканалу "Інтер".

За його словами, Україна "щільно відслідковує ситуацію, перебуває у постійному контакті у реальному часі з Державіаслужбою", і поки може продовжувати літати до аеропортів Єгипту.

"Зараз безпеку там надзвичайно посилено, літакам дано рекомендацію оминати Синай", - зазначив Клімкін.

Також він додав, що МЗС співпрацює з туроператорами.

"Ми встановили контакт практично з усіма туроператорами, щоб у разі необхідності буквально у хвилинний термін попередити їх про можливу небезпеку", - додав міністр.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За його словами, зараз розклад рейсів лишається незмінним, але у випадку збільшення небезпеки або будь-яких інших сигналів буде включено підготовлений план щодо евакуації громадян.

"Ми до цього готові", - підкреслив Клімкін.

Читайте також: Україна заборонить польоти до Єгипту у випадку загрози

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про тимчасову заборону перельотів з Росії до Єгипту. Туристичним операторам рекомендується утриматися від продажів будь-яких турів у Єгипет.