Голосіївський суд Києва відмовив у задоволені клопотання захисту і не визнав росіян Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова військовополоненими, повідомляє ВВС Україна.

Колегія Голосіївського райсуду встановила порядок дослідження доказів та допиту і оголосила перерву у суді до 17 листопада.

Прокурори висунули росіянам звинувачення у терористичному нападі на українські збройні сили та вбивстві військового. Їх звинувачують у нападі на позиції 92 бригади, яка охороняла ТЕЦ біля Щастя.

Також росіянам інкримінують незаконний перетин кордону, незаконне носіння зброї, учать у терористичній організації.

Прокурори стверджують, що Александров та Єрофеєв "за попередньою змовою групи осіб" виконували завідомо злочинний наказ командувача Генштабу РФ Валерія Герасимова й інших командирів.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Росіяни Олександр Александров та Євген Єрофеєв не визнали себе винним за жодною статтею звинувачення. Про це вони заявили у суді.

Як повідомив прокурор Олександр Климович, найсуворіше покарання за звинуваченнями - довічне ув'язнення. Наразі прокуратура поки не повідомляє, яке покарання вимагатиме.

Адвокат Александрова Юрій Грабовський в коментарі ВВС Україна передбачив, що прокуратура вимагатиме довічне ув'язнення.

Читайте також: У Росії заявили, що затримані розвідники були міліціонерами "ЛНР"

Як розповідала раніше адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська, захист у суді буде доводити невинуватість своїх клієнтів.

Олександра Александрова і Євгенія Єрофеєва затримали у травні під час бою біля міста Щастя на Луганщині. Вони, як твердить прокуратура України, назвалися військовими ГРУ Генштабу РФ.

У міністерстві оборони Росії заявили, що ці люди раніше звільнилися з військової служби. Росія послідовно заперечує участь своїх кадрових військових у боях на сході України.