У російському Міноборони дали офіційне підтвердження, що офіцери ГРУ Олександр Александров та Євген Єрофєєв до моменту затримання в Україні не були кадровими військовими Росії.

На момент затримання чоловіки перебували на контрактній службі в "народної міліції ЛНР".

Про це заявив адвокат Александрова Юрій Грабовський, повідомив Інтерфакс.

"Ми направляли офіційний запит і отримали позитивну відповідь. Міноборони Росії підтвердило весь послужний список зазначених осіб. На момент затримання вони не були російськими військовослужбовцями. Вони проходили службу за контрактом у "народної міліції ЛНР ", - сказав він.

Читайте також: Александрова та Єрофеєва залишили під вартою до кінця року

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Також адвокати затриманих росіян направили до Вищого адміністративного суду України позов про визнання підзахисних військовополоненими.

При цьому Голосіївський районний суд Києва не переглянув своє рішення і залишив чинним запобіжний захід у вигляді перебування під вартою Александрова і Єрофєєва, захід продовжений до другого січня 2016 року.

Нагадаємо, капітана Єрофєєва і сержанта Александрова Головного розвідувального управління Міністерства оборони Росії затримали в Луганській області 16 травня в зоні проведення АТО. Вони зізналися, що брали участь у бойових діях на боці бойовиків.