У Тернопільській області одинадцять років поспіль набирають охочих у помічники Святого Миколая.

Про це пише Доба.

"Активісти будуть пакувати і продавати пряники. На Фабриці святого Миколая фасуватимуть подарунки. А напередодні свята рознесуть подарунки у домівки дітей", - розповідають організатори.

Читайте також: Для дітей-сиріт та переселенців у Львові організують фестиваль

За їхніми словами, щоб стати помічником Святого Миколая, необхідно заповнити спеціальну анкету, яку легко знайти у соціальних мережах. Волонтери самі обирають, що саме бажають робити на фабриці.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Перше загортання пряників відбулося 14 листопада. Солодощі печуть у тернопільських пекарнях. Акивісти продають їх коло греко-католицьких храмів міста. Виручені гроші відправляють на купівлю речей та продуктів для формування "миколайчиків".

Сюрпризами тішать дітей із малозабезпечених сімей, багатодітних родин, сиріт, напівсиріт та переселенців.

Цього року учасники акції планують охопити півтори тисячі дітей.

"Солодощі – від маленьких цукерок-льодяників до мандарин, тобто фрукти, іграшки – великі, маленькі, хороші, канцтовари – все, що потрібно дітям в школі. Ми працюємо з дітьми до 14 років", - розповів про склад подаруночків один із помічників Миколая.