Печерський районний суд Києва переніс розгляд справи проти підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди і вимаганні колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Про це на засіданні сказала суддя Лариса Цокол, пишуть Українські новини.

Таке рішення обумовлено тим, що Корнійця було госпіталізовано з гіпертонічним кризом.

При цьому представники прокуратури наполягали на примусову доставку підозрюваного в зал суду.

Суддя визнала причину неявки Корнійця поважною. За її словами, підозрюваний має з'явитися на судове засідання після того, як отримає медичну допомогу.

Засідання заплановано на 16.30 19 листопада.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, 5 липня внаслідок спецоперації СБУ та Генпрокуратури були затримані начальник Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

Читайте також: Адвокати просять суд зачекати на одужання Мосійчука

За даними слідства, Корнієць і Шапакін змовилися та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Шапакіна та Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави у 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу та вийшли із СІЗО.