Київський районний суд Сімферополя продовжив термін утримання під вартою заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу до 29 січня 2016 року. Про це пише Крим.Реалії.

Суд проігнорував те, що на утриманні Чийгоза перебувають дитина 2002 року народження і старенькі батьки. На засіданні суду адвокати звернули увагу на те, що Ахтем Чийгоз живе в Бахчисараї, має позитивну характеристику і до затримання не раз виїжджав за кордон, але при цьому завжди повертався і не збирався залишати Крим і переховуватися від слідства.

Однак окупаційний суд вважає, що для обрання іншого запобіжного заходу, м'якшого, підстав немає.

Сам Ахтем Чийгоз заявив, що судовий процес є фарсом.

"У Криму відбувається великий терор щодо моїх співвітчизників. Говорити про правосуддя не доводиться. Моя справа - фарс, немає підстав утримувати мене під вартою, це замовна політична справа", - сказав заступник Чубарова.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Депутати визнали геноцид кримських татар

Крім того, сьогодні Київський районний суд Сімферополя продовжив до 19 лютого 2016 року термін утримання під вартою кримськотатарським активістам Алі Асановуі Мустафі Дегермеджі, яких раніше затримали і заарештували в рамках кримінальної справи стосовно подій 26 лютого, а тепер вони перебувають у СІЗО Сімферополя.

Нагадаємо, Чийгоза заарештували в рамках розслідування кримінальної справи за звинуваченням в організації масових заворушень 26 лютого 2014 року біля будівлі кримського парламенту.