Служба безпеки України блокувала поставки в Україну небезпечного для здоров'я дітей дієтичного харчування. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За поданням Служби безпеки Міністерство охорони здоров'я відмовилось від придбання продуктів спеціального дієтичного харчування, яке виробляють в РФ.

Експертиза, проведена фаховою установою з контролю якості лікарських засобів, встановила, що препарати дієтичного (лікувального) харчування для дітей хворих на фенілкетонурію "Тетрафен"/"Нутриген" та "Афенілак" російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки.

В цих препаратах виявили завищений рівень свинцю та кадмію більше ніж у 10 разів від граничного.

Читайте також: Терористи намагалися продати українцям ліки з російської "гуманітарки"

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Медики зазначили, що це призводило до численних побічних реакцій, а також до погіршення стану здоров'я у хворих дітей.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України застосувало проти російського постачальника та українського імпортера небезпечних препаратів спеціальні санкції. В Україну тимчасово заборонили постачання цього продукту.

Наразі органи Державної санітарно-епідеміологічної служби вирішують питання щодо заборони обігу в Україні небезпечних для здоров'я дітей препаратів російського виробництва.