Ветеринари попросили юзерів, які викладають в мережу відео з котами, яких лякають огірками, припинити знущатися над тваринами.

В сюжеті огірок непомітно підкладають до тварини ззаду і, коли кішка помічає його у себе за спиною, вона панікує і високо підстрибує або втікає, повідомляє National Geographic.

Видання опитало фахівців, і вони відзначили, що у котів немає страху перед огірками. Проте тварин лякає ситуація, коли у них за спиною несподівано виявляється предмет незнайомої форми, якому не місце на підлозі. За словами ветеринарів, подібні дії з боку власників рівносильні будь-яким іншим формам залякування, які несприятливо впливають на психіку домашніх улюбленців.

Читайте також: Героєм року у Швеції став кіт-рятувальник (фото)

Варто зауважити, що автор книги "Почуття котів" (Cat Sense) Джон Бредшоу з університету Брістоля у Великій Британії наголосив, що така поведінка людей "викликає презирство".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомило видання, спочатку відеопідбірку з котами та огірками виклало на своїй сторінці в Facebook видання Huffington Post. За п'ять днів, починаючи з 14 листопада, відео подивилися більше 75 млн разів.