Український уряд не брав на себе жодних кредиторських зобов'язань перед Росією на $3 млрд, виданих за президентства Віктора Януковича.

Про це заявив доктор економічних наук, екс-міністр фінансів України, нардеп України Віктор Пинзеник.

"У нас немає ніяких документів між урядами РФ і України про те, що ми займали у них гроші. У нас є зобов'язання, оформлені через Ірландську біржу, по випуску єврооблігацій", - заявив він.

Пинзеник заявив, що цей борг не є державним.

"Я навіть трохи не розумію дискусій з цього приводу, тому що російський борг - це приватний борг. Росія не займала нам, як уряду", - стверджує депутат.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Читайте також: Колишня влада за три роки позичила $35 млрд - Яценюк

Говорячи про можливість прийняття Україною умов РФ про реструктуризацію зазначеного боргу, він звернув увагу, що пункти угоди залишаються невідомими.

Раніше повідомлялося, що 16 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що російський уряд готовий реструктуризувати борг в $3 млрд і вже направив пропозиції українській стороні. У свою чергу, в Мінфіні України цю інформацію спростовують.