Сьогодні, 24 листопада, у Верховному суді Російської Федерації відбувся розгляд апеляції на вирок українському режисерові Олегові Сенцову та кримському активісту Олександру Кольченку.

Згідно з рішенням суду, вирок залишили без змін, передає День.

Апеляцію до Верховного суду РФ подав захист Сенцова та Кольченка. Адвокати просили суд скасувати обвинувальний вирок, який був винесений 25 серпня, і винести виправдувальний.

Захисники політв'язнів вважають, що цей вирок базується на припущеннях, неприпустимих доказах, обмовлянні та провокації.

Читайте також: Генпрокуратура РФ отримала докази невинності Савченко

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як повідомляється, Сенцов і Кольченко під час засідання перебували у СІЗО-1 російського Ростова-на-Дону. Їх участь у судовому розгляді забезпечили за допомогою відеозв'язку.

Сенцов відмовився виступати в суді. "Мені нічого сказати - нудна телепередача", - сказав режисер.

Нагадаємо, 25 серпня Північно-Кавказький військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова та Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно за звинуваченням у підготовці терактів.