ГПУ передала російському обвинуваченню докази невинності української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко.

Про це повідомив адвокат льотчиці Ілля Новіков, передає Радіо Свобода.

"Документи, які зібрала українська сторона, направили в Генпрокуратуру Росії у відповідь на запит. Таку ж папку отримає Донецький суд. Прийме суддя представлені матеріали чи ні - подивимося. Якщо ні, ми зробили все, що могли", - заявив він.

Зокрема, в переданих матеріалах наявна схема вишки, з якої, як стверджує російська сторона, Надія Савченко корегувала вогонь. Вишка являє собою 40-метрову споруду. Діаметр її верхньої частини складає всього 30 сантиметрів.

Читайте також: Російський суд не зміг спростувати алібі Савченко

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Також у матеріалах, представлених українською Генпрокуратурою, експертиза дзвінків Надії Савченко від 17 червня 2014 року, яка доводить, що її захопили бойовики батальйону "Зоря" ще до того, як почався обстріл, в ході якого загинули російські журналісти.