Сьогодні киян кличуть на Софіївську площу о 12:00.

Як повідомляють на офіційній сторінці соціального проекту "STOP violence against women", в цій локації пройде танцювальний флешмоб до Міжнародного дня боротьби з насильством проти жінок.

Організатори повідомили, що таким чином намагаються привернути увагу до гострої соціальної проблеми – насильство в сім'ї.

Активісти наголосили, що сьогодні ця проблема є актуальною. Більш проблемним є не сам факт насильства, а отримання психологічної реабілітації.

ООН встановила День боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок у 2000 році на честь вбитих у Домініканській Республіці 25 листопада 1960 році сестре Мірабель.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В Україні ця проблема законодавчо урегульована у законі "Про попередження насильства в сім'ї" від 15 листопада 2001. Тоді це був перший у країнах Центральної і Східної Європи та СНД нормативно-правовий документ у протидії сімейному насильству.

Читайте також: Столичні мавпи переїжджають в нові зимові вольєри в зоопарку

Нагадаємо, що у 2013 році Міністерство внутрішніх справ повідомляло, що жінки страждають більше від домашнього насильства, ніж від пограбувань, зґвалтувань сторонніми людьми, автокатастроф разом узятих.