КО "Київзеленбуд" обробляє хвойні дерева столиці смердючим розчином, щоб врятувати від вирубки перед Новим роком.

Про це повідомили в організації.

Ялинки, сосни та інші вічнозелені дерева обробляють репелентом, у якого різкий відштовхуючий запах, а також спеціальною екологічною фарбою, яка змінює колір дерев.

"Ці розчини безпечні для дерева і нетоксичні для людей і тварин. Але репелент має дуже неприємний запах при теплій температурі, наприклад, якщо оброблену розчином ялинку зрубати і принести додому. А екофарба створює на дереві жовтуватий, білуватий або синюватий наліт, ніби дерево покрите пилом ", - розповіли у відомстві.

Читайте також: Воронеж – це Україна: в Росії новорічну ялинку прикрасили в жовто-синіх тонах (фото)

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Такі заходи необхідні, щоб уберегти хвойні дерева від вандалів, зазначають у "Київзеленбуді".

Якийсь час ялинки будуть виглядати непривабливо і погано пахнути, але сніг і дощ це поступово змиють. І вже після новорічних свят дерева знову набудуть звичного вигляду і аромату.

Також в комунальному об'єднанні додали, що посилили охорону за хвойними деревами в лісопарках столиці.

"Створені мобільні групи, які патрулюють лісопаркові господарства. Штраф за вирубку ялинки в лісах Києва становить від 300 до 13 000 гривень залежно від діаметра дерева ", - йдеться в повідомленні прес-службі.

При цьому в "Зеленбуді" підкреслили, що такі заходи вживають щорічно, і за п'ять років не зафіксували жодного випадку варварської вирубки дерев перед новорічними святами.