28 грудня під час єпархіального зібрання духовенства в Києво-Печерській лаврі митрополит Київський і всієї України УПЦ Московського Патріархату Онуфрій виступив проти богослужінь українською мовою.

Про це повідомляє сайт Релігія в Україні.

Онуфрію задали питання про українізацію богослужіння і нових перекладах богослужбових текстів українською мовою.

"Не потрібно плутати Божий дар з яєчнею", - заявив митрополит.

Він підкреслив, що церковнослов'янська мова - це "наша рідна мова" і українською мовою в церквах допустимо вимовляти тільки проповіді.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Богослужбова мова Української Православної Церкви - це мова церковнослов'янська. Ми нічого не будемо міняти ", - сказав Онуфрій.

Він вважає, що бажаючим "заробити" порятунок слід вивчати церковнослов'янську мову.

Видання зазначає, що позиція митрополита різко суперечить офіційним церковним документам. Згідно з документацією, богослужіння може відбуватися українською мовою в тих храмах, в яких цього бажають дві третини парафіян.

Читайте також: Патріарх РПЦ п'є шампанське під час посту (фото)

Нагадаємо, раніше представники УПЦ МП, в їх числі і Онуфрій, що не піднялися під час урочистого засідання парламенту, коли президент Петро Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання в ході АТО.