Глава Російської православної церкви патріарх Кирило знову спійманий на порушенні Різдвяного посту. Це помітили в п'ятницю, 25 грудня на прийомі у президента Росії Володимира Путіна.

У одній зі спільнот у соціальній мережі Twitter опублікували відповідну фотографію, на якій Кирило з келихом шампанського в руці стоїть біля столу в компанії російських політиків.

"Залишається сподіватися, що вчора у патріарха на прийомі у Путіна був пісний стіл і дитяче шампанське", - прокоментували у спільноті.

Згідно з календарем трапез і постів на рік, що минає, Різдвяний піст триває в період з 28 листопада по 6 січня.

У релігійній літературі зазначають, що цей піст - суворий. У цей період православні християни зобов'язані утримуватися від м'ясних, молочних продуктів і від яєць. До того ж, в середу і п'ятницю не можна пити вино, а їжу потрібно вживати без масла.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Читайте також: Людьми року у Росії назвали Кіркорова і Донцову

Нагадаємо, нещодавно в мережі з'явилися фотографії, на яких глава РПЦ Кирило відпочиває на шикарній яхті в одних трусах. Мінімальна ціна на таку яхту в Росії - 680 тисяч євро.