Прогулянка двох чоловіків по замерзлому Русанівському каналі в Києві напередодні Різдва, 6 січня, завершилася трагедією.

Як повідомляє столичне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, крига проламалася під їх вагою, і товариші потрапили під воду. Врятувати любителів прогулянок по тонкому льоду не вдалося.

Водолази знайшли тіло одного з них – чоловіка 1988 року народження – на відстані 30 метрів від берега на глибині 5 метрів. Тіло другого плавало на поверхні під кригою.

Читайте також: Негода залишила без електрики 117 населених пунктів

ДСНС відзначає, що для безпечного перебування на льоду потрібно визначити реальну товщину крижаного покриву і перевірити його міцність за допомогою дерев'яного або металевого щупу.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Безпечною товщиною льоду для однієї людини вважається 7 сантиметрів, для групи – 15 см.

Нагадаємо, 2 січня під час зимової рибалки неподалік від Труханового острова під лід провалилися троє чоловіків. Двом рибалкам вдалося врятуватися, а третій - 70-річний чоловік - загинув.