Київська міська рада пропонує демонтувати комуністичну символіку на станціях столичного метрополітену.

Відповідний проект рішення підтримала 6 травня комісія Київради з питань культури та туризму, повідомляє"Інтерфакс-Україна".

Згідно з ним, пропонується демонтувати символіку на 9 станціях київської підземки.

На станції Героїв Дніпра мають прибрати емблеми Сухопутних, Військово-повітряних сил і Військово-морського флоту СРСР на дверцятах колійної стіни, а також смуги із різних видів полірованого каменю. Вони символізують кольори стрічки ордена Слави. Також демонтують зображення радянської зірки на колонах.

На станції Вокзальна знімуть медальйони "Велика Вітчизняна війна", "Возз'єднання українських земель, 1939 рік", "У сім'ї вольній, новій", "За владу рад".

На Арсенальній, згідно з планом, мають зникнути радянські зірки на декоративних решітках, а на станції Університет – зірки на лампах освітлення.

На станції Палац "Україна" під демонтаж потрапить мозаїка солдатів робітничо-селянської червоної армії, а також зірки червоної і радянської армій на колійній стіні. На Шулявській – композиція в торці центрального залу та написи комуністичних гасел на карнизі.

На Берестейській планують демонтувати серп і молот на дверцятах колійної стіни, а на Либідській – композицію радянських зірок у торці центрального залу і зірку на дверцятах колійної стіни. Політехнічний інститут може лишитись без барельєфу в торці центрального залу.

Згідно з проектом рішення, демонтаж символіки власним коштом здійснюватиме КП "Київський метрополітен". Департамент міського благоустрою КМДА забезпечить складування демонтованих об'єктів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Голосування за проект рішення планують винести на найближче засідання Київради.