Відома українська письменниця та депутат Верховної Ради Марія Матіос активно допомагає пораненим бійцям АТО, займається пошуком зниклих вояків на Донбасі.

"Дехто з колег із парламенту дорікає мені, що це не депутатська робота - опіка над пораненими упродовж року. Може, й так. Але іншою я вже не стану. Як ви думаєте - що я відчуваю, коли вони мене зустрічають словами "наша мама прийшла"? І всі - на власних ногах! Отож бо", - повідомляє на своїй сторінці в Facebook жінка.

Вона повідомила, що зараз займається реабілітацією військових, які перебувають в луганському прикордонному шпиталі.

"Так трапилося, що четверо "моїх" хлопців перебувають нині там. Троє із них - з луганського прикордонного загону. З Віталія Ч. витягнули ще кілька куль і осколків. Володя А. проходить планове обстеження. Юра Гладченко "рихтує" серце, а Веніамін Файчук проходить медкомісію", - повідомляє Матіос.

Читайте по темі: Волонтери зібрали для АТО літак, який простояв в ангарі 12 років

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, що наприкінці січня вона відвідала Луганську область з робочим візитом. Там презентувала виставу "Нація", яка була створена за її однойменним твором, а також побувала в селі Трьохізбенка, де потрапила під обстріл. Там же Матіос зустрілася з українськими військовими та місцевими жителями, які залишилися без даху над головою.