Військових Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофєєв не катували в Україні. Про це заявив представник міжнародної неурядової організації Amnesty International Красимір Янков.

"Наші представники відвідали двох російських військових. За той короткий період часу, поки ми з ними спілкувалися, а це було не більше 10 хвилин у присутності українських силовиків, ми не знайшли і не побачили слідів катувань та жорстокого поводження", - сказав він.

Янков зазначив, що при складанні звітів організація спирається на кілька джерел, тому вони наполягають на тому, що всі сторони конфлікту вдаються до тортур. Наприклад, члени "Правого сектора" часто утримують полонених, а затриманих бойовиків - в приміщеннях СБУ в різних містах України. Таку доповідь організація опублікувала 22 травня, але СБУ спростувала всі звинувачення.

Читайте також: Полонений спецназівець шокований заявили дружини

Нагадаємо, що представники ОБСЄ, Amnesty International та ЄС відвідали затриманих ГРУшників 19 травня. Сержанта Олександра Александрова і командира Євгена Єрофєєва затримали під Щастям 16 травня. Міноборони Росії заявило, що військові давно звільнилися з частини. Полонені спецназівці спростували цю заяву і готові дати свідчення в міжнародному суді.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще