У Рівному, 30 травня, відкрили та освятили пам'ятник координатору "Правого сектору" на Західній Україні Олександра Музичка на прізвисько Сашко Білий.

Про це повідомила активістка Ярина Сокіл на своїй сторінці Facebook.

Церемонія відкриття відбулася на території Алеї Слави на "Молодіжному" цвинтарі.

Олександр Музичко був активним учасником рівненського євромайдану, лідером громадської організації "Правий сектор Захід", керівником УНСО в Рівненській області та членом керівної осередку УНА-УНСО.

Читайте також: Генералу Кульчицькому відкрили пам'ятник у річницю загибелі

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, 27 лютого 2014 року, Музичко разом зі своїми хлопцями прийшли у Рівненську районну прокуратуру до прокурора Андрія Таргонія зі зброєю. "Білий" принизив прокурора і вдарив його, звинувативши в бездіяльності і "бардаку в районі".

Пізніше Музичко заявив, що повісить міністра МВС Арсена Авакова "як собаку" за те, що той незадоволений його діяльністю. 24 березня 2014 Олександр Музичко був убитий правоохоронними органами під час затримання.

Рівненський "Правий сектор" заявив, що Музичка навмисно вбили представники спецпідрозділу "Сокіл" за вказівкою міністра МВС Арсена Авакова.

Раніше Олександр заявляв про підготовлюваний на нього замах на замовлення міністра.

Довідка. Олександр Музичко народився 19 вересня 1962 року у місті Кізелі Пермської області Російської РФСР у родині репресованих Івана Дмитровича і Олени Павлівни Музичко.

Його предки воювали у Армії УНР. Брат діда Олександра Музичка воював в УПА. Три дядьки Олександра Музичка воювали в УПА і загинули від репресій.