Вчора у другій половині дня біля с.Катеринівка в Попаснянському районі пастух підірвався на розтяжці.

Про це повідомляє прес-служба глави Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"54-річний місцевий мешканець виганяв стадо корів на пасовище в бік Попасної і зачепив розтяжку з гранатою, яка вибухнула. Пастух отримав важкі осколкові поранення, зараз він у лікарні", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Авдіївці на фугасі підірвалися військові

За словами Москаля, в цій місцевості корів виганяють на пасовище щодня, однак раніше подібних інцидентів не було.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Українські військові, що виїхали на місце, з'ясували, що розтяжка була саморобною, при її встановленні використали дріт із пружинного матрацу.

Катеринівка розташована фактично за лінією розмежування, за крайнім українським блокпостом, однак під контролем України.

Сепаратисти із окупованої частини Луганської області пробираються сюди безперешкодно.

Нагадаємо, також вчора на Луганщині після півночі бойовики з правого берега Сіверського Донця, окупованого так званою "ЛНР", обстріляли з автоматичних гранатометів та зенітної установки позиції українських військових біля с. Валуйське, що прилягає до Станиці Луганської.

Двоє українських бійців отримали осколкові поранення. Наразі загрози їхнім життям немає.