Народний депутат від БПП Олексій Гончаренко звернувся до Предстоятеля Православної Церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія з проханням закрити в Одесі літню резиденцію Московського патріарха Кирила.

Про це повідомляє "Dumskaya".

Гончаренко наголосив, що "на превеликий жаль, влада в Російській Православній Церкві нині перебуває в руках відвертих українофобів". Вони відкрито закликають до "братовбивства, ненависті і до інших богопротивних вчинків".

В межах міста Одеси, на території Свято-Успенського чоловічого монастиря, розташована літня резиденція патріарха Московського і всієї Русі Кирила Гундяєва. Це розкішна будівля на березі Чорного моря, яку оточує сад.

"Що робить резиденція одного з найзавзятіших ідеологів війни проти України на території України? Чи не логічніше цьому приміщенню служити на благо обороноздатності української держави", - наголошує нардеп.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Читайте також: Благодатний вогонь загас в руках патріарха Кирила

Гончаренко зазначає, що проукраїнські організації не можуть існувати на території Росії і окупованих Криму та Донбасу.

"Чому ми повинні мати на своїй землі резиденції "п'ятої колони"? Чи не доведе така безмежна терпимість і пацифізм до катастрофи?" - заявляє нардеп.

Росія будь-яку організацію, яка фінансується або управляється з-за кордону, називає "іноземним агентом". В цей же час "ми терпимо ставку "кирилівського лігва" в Одесі яка на картах генштабу російської армії позначена як "Новоросія".

Він відправить депутатське звернення на ім'я митрополита Онуфрія з проханням про передачу резиденції на потреби лікування та реабілітації українських вояків.