Російська прокуратура Калінінського району Новосибірська під час перевірки виявила, що в 22 школах і дитячих садах працювали співробітники, які мали судимості. Вони були засуджені за побої, зберігання зброї і наркотиків, а також інші злочини.

Про це повідомляє прокуратура Новосибірської області Росії.

Більшість колишніх ув'язнених працювали в якості технічного персоналу. При цьому російський Трудовий кодекс забороняє людям, які мали судимості за певні злочини, працювати на посадах пов'язаних з безпосереднім контактом з дітьми.

Ця норма поширюється на тих, чия судимість була погашена за терміном давності. Також під неї підпадають ті, чий вирок був винесений до прийняття відповідного закону.

Трьох співробітників звільнили після перевірки. Вони були раніше засуджені за умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: У психлікарні "повісили" Путіна

Решта були засуджені за побої, заподіяння шкоди середньої тяжкості, незаконне зберігання наркотиків, зброї та інші злочини невеликої та середньої тяжкості. Вони можуть продовжувати працювати на своїх посадах, але тільки після дозволу обласної комісії у справах неповнолітніх.

Вісім співробітників дитячих установ притягли до дисциплінарної відповідальності за порушення порядку прийому на роботу.