У Дніпропетровському планетарії вчора стартувала виставка-аукціон "Все про метеорити". Гості заходу зможуть придбати метеорити з колекції уфолога Олександра Ковальова.

Про це повідомляє "Сегодня".

"Багато моїх друзів на фронті, їм треба допомагати, немає найнеобхіднішого. Потрібні бронежилети, каски, амуніція. Зараз у мене в колекції 52 екземпляра метеоритів, деякі з них повторюються, от їх і продам в першу чергу ", - розповів колекціонер.

Читайте також: В Австралії знайшли найбільші метеоритні кратери на Землі

Ціни на "небесні тіла" коливаються від $ 3 до $ 100 за грам.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Найдешевші метеорити - із кам'яної, залізної та змішаної породи, найдорожчі - з місячної та марсіанської, з вкрапленнями дорогоцінних металів.

Свою колекцію Олександр збирав 10 років: частину купив на аукціонах, частину обміняв у інших колекціонерів. За його словами, справжній метеорит - явище дуже рідкісне, таким може виявитися один камінь з декількох тисяч.

Ковальов має метеорити із 22 країн світу, є і уламки знаменитого челябінського метеорита, що впав на Землю в 2013 році.

Зараз 35-річний колекціонер, який є економістом за освітою, несе службу на блокпосту в Дніпропетровській області.