Елла Полякова – голова російської неурядової організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга", бореться за права призовників до армії РФ. У німецькому Вісбадені їй вручили цьогорічну Гессенську премію миру.

"Занепокоєння через погане ставлення до молодих юнаків у збройних силах РФ переросло в політичну активність, спрямовану на розвиток миру і демократії", - йдеться в обґрунтуванні премії.

Проте вже більше року існує нова проблема, із якою зіштовхнулася організація. Це війна на Сході України і звинувачення на адресу російської армії. На початку липня багато російських ЗМІ повідомляли про солдат-дезертирів на кордоні з Україною.

Читайте також: На Донбасі воює 64 тисячі українських бійців - Порошенко

Вони начебто боялися, що їх відправлять на Донбас воювати на стороні проросійських сепаратистів. Міноборони РФ заперечило такі дані, як і будь-яке військове втручання на Сході. Тоді як Україна і Захід звинувачують Росію в підтримці сепаратистів військовою технікою й солдатами.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

В організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга" стверджують про неодноразові анонімні телефонні дзвінки від батьків, стурбованих тим, що їхніх синів можуть відправити на Схід України.

Напевно, через страх закриття "Солдатські матері Санкт-Петербурга" дуже обережно ставляться до цієї теми. На веб-сторінці організації "Україні" не присвячено окремої рубрики.

Зокрема Полякова, як і її співробітники, у публічних виступах уникає висловлювань про Донбас.