За роки незалежності кількість дитячого населення зменшилась на більш ніж 5 мільйонів. Про це повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, передає УНН.

Так, за словами Кулеби, на сьогодні ми маємо негативну тенденцію зменшення дитячого населення в Україні. "За роки незалежності його кількість зменшилась на більш ніж 5 мільйонів. Це з урахуванням трохи більше 400 тисяч дітей, які залишились в окупованому Криму. Крім того, значно знизився показник народжуваності, який зараз є нижчим, ніж рівень простого відтворення населення", - цитує слова уповноваженого УНН.

Читайте також: За рік населення України зменшилось на 5%

Нагадаємо, в Інституті демографії зазначили, що прогнози щодо приросту населення у результаті міграційних процесів погіршилися через затягнення кризи на Донбасі.

Раніше за прогнозами Інституту, приріст населення України внаслідок міграційних процесів за 2015–2059 роки мав становити 3,4 мільйона осіб.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще