Майже 40 тисяч українських солдатів, яких призвали під час першої та другої хвилі мобілізації у 2014 році, повернуться одому.

Про демобілізацію військовослужбовців у себе на сторінці в соцмережі написав начальник Генштабу ВС Віктор Муженко.

"Сьогодні підписав розпорядження, згідно з яким у першу чергу винагороду "Участник АТО" отримають звільнені (демобілізовані) військовослужбовці на підставі наказів військових комісаріатів, на обліку яких вони знаходяться. Станом на 18 липня з лав Озброєних сил України звільнено 39 789 військовослужбовців, покликаних під час першої та другої черги мобілізації", — написав Муженко в суботу.

Нагадаємо, в Україні зараз йде вже шоста за рахунком хвиля часткової мобілізації. Вона продовжиться до 17 серпня.

Читайте також: На Львівщині через мобілізацію двоє воєнкомів потрапили на гауптвахту

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як ми писали раніше, Кремль готується завдати потужного удару по наших військах, які відстоюють територіальну цілісність України на сході країни і протистоять російській армії. Тому Путін вирішив створити нові військові формування і почав в РФ мобілізацію.