У штат Південна Кароліна відбулися масові мітинги та сутички прихильників ідеології білого расизму і чорношкірих. Активісти пішли на конфлікт після рішення прибрати від урядової будівлі прапор рабовласницької Конфедерації.

Про це повідомляє УНІАН, із посиланням на YahooNews.

"Щонайменше семеро людей арештували, а п'ятеро - шпиталізували", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Фото дня: Яценюк закурив після зустрічі з Обамою

Одна із фотографій з мітингу швидко набула популярності серед користувачів соціальних мереж: на ній чорношкірий поліцейський Лерой Сміт рятує расиста у чорній футболці зі свастикою, якому стало погано через спеку.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Фотографію виклав у Twitter Роб Годфрі, помічник губернатора штату, 18 липня. До данного моменту її "ретвітнули" понад 4 тисяч разів.

"Не такий вже і незвичайний приклад гуманізму в Південній Кароліні: Лерой Сміт допомагає прихильнику домінування білих знайти притулок від спеки і воду", - написав він.

На початку липня сенат штату Південна Кароліна вирішив прибрати прапор Конфедерації південних штатів із місцевого Капітолія, оскільки його використовували в якості символу расистів.