Присяжні засідателі Біляївського районного суду в Одеській області повністю виправдали хлопця і дівчину, яких звинувачували у жорстокому вбивстві 11-річної дівчинки.

Троє присяжних одеського суду виправдали жителів села Новокостянтинівка на Одещині при тому, що двоє професійних суддів з ними не погодилися, передає dumskaya.net .

Такий вердикт вперше зафіксований в новітній історії Одеської області. Раніше присяжні приймали сторону обвинувачів.

На цьому суді обвинувачення оперувало визнанням провини, яке отримали від молодих людей недобровільно, відзначають присяжні. Інших підтверджень вчинення злочину 16-річною дівчиною та її 19-річним другом не знайшли.

"Представлений ​​відеозапис слідчого експерименту не фіксує місце скоєння злочину, а також те, яким чином злочин скоїли. Слідчий експеримент викликає сумнів, оскільки в якості статиста використовували дорослу жінку.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Від артобстрілу терористів в Авдіївці загинули цивільні, серед яких дев'ятирічна дівчинка

Ще один слідчий експеримент проводили не на місці події, а в спортзалі. У свідченнях потерпілої присутні суперечності. Також ми вважаємо, що в обвинувачуваної не було достатньо часу для скоєння даного злочину ... Не зробили роздруківки телефонних розмов і не встановили місцезнаходження обвинуваченого в момент вчинення злочину. Також не перевірили показання одного зі свідків, який стверджує, що обвинувачений у момент злочину був у нього вдома, і його бачила сусідка", - зазначили у вердикті.

Виправданих хлопця і дівчину звільнили в залі суду. При цьому прокуратура збирається подати апеляцію за даним вироком в Біляївський райсуд.

Нагадаємо, вбивство 11-річної дівчинки сталося 30 липня 2013 року. Таню Мунтяну знайшли без свідомості в лісопосадці біля села. На дівчинці не було нижньої білизни, і на тілі були присутні сліди задушення.

У вбивстві запідозрили 16-річну співмешканку брата Тетяни Мунтяну і її 19-річного коханця. За версією слідства, дівчинка застала пару під час занять любов'ю, і молоді люди вирішили її вбити, щоб вона нічого не розповіла про зраду своєму братові.