Сьогодні у військовому суді Ростова-на-Дону відбувається слухання справи українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє Інтерфакс. Суддя задовольнив клопотання захисту у справі режисера Олега Сенцова та активіста Олексадра Кольченка про зустріч з консулом України та родичами.

"Олег Сенцов не визнає свою провину і чекає, що його виправдають. Він кілька різко звертається до представників судової системи тому, що довгий час знаходиться під вартою. Крім того, мій підзахисний заявляв мені про те, що його катували співробітники ФСБ", - сказав адвокат Дінзе.

Захист підсудного наполягли на тому, що зустріч з консулом є частиною конституційних прав їхніх підзахисних. Також адвокати попросили розглядати Сенцова і Кольченка як громадян України, незважаючи на те, що в матеріалах вони проходять як громадяни РФ.

"Північно-Кавказький окружний військовий суд постановив задовольнити клопотання і в частині зустрічі з родичами, і в частині зустрічі з представником консульства. Проте зустріч з консулом відбудеться після того, як кримінальна справа буде розглянута по суті", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що український режисер вже більше року перебуває у російській тюрмі. Суд продовжив термін арешту українського режисера Олега Сенцова до 16 грудня.

11 травня 2014 року Олега Сенцова затримали російські правоохоронці в Сімферополі, через тиждень його перевели в московський СІЗО. Режисера, який виступав проти анексії Криму, звинувачують в організації терористичної групи, підготовці теракту, замаху на незаконний обіг зброї та вибухівки, а також у незаконному зберіганні зброї.

Читайте також: Суд над Сенцовим в Росії пройде в закритому режимі

Правозахисна організація Amnesty International назвала арешт Кольченка та Сенцова та їхніх товаришів незаконним.