Співробітники Служби безпеки України блокували канал постачання лікарських засобів на Дніпропетровщині. Вони призначались для терористів із так званої "ДНР",

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Ліки везли у Донецьк, Макіївку та Шахтарськ.

Місцева бізнес-структура, за інформацією спецслужби, поставляла на тимчасово окуповані терористами території широкий спектр лікарських засобів.

"Згідно з вилученими товарно-транспортними накладними, ліки надсилали у Донецьк, Макіївку та Шахтарськ", - зазначили у СБУ.

Популярні новини зараз
Нові суми у платіжках змусять брати мікропозики: кому підвищать тарифи аж на 80% "Росія хоче знищити Київ...": відомий астролог стривожив прогнозом для України на квітень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Згідно з оперативною інформацією, більша частина медикаментів надходила безпосередньо бойовикам. Решту реалізовували за максимально завищеними цінами людям.

На території, що підконтрольна українським військовим, медикаменти перевантажували з фур у менший транспорт. Далі їх перевозили через лінію зіткнення, уникаючи блокпостів.

Читайте також: Двох київських ДАІшників затримали на хабарі

Під час обшуків в офісах та складських приміщеннях співробітники спецслужби вилучили договори з контрагентами на окупованих територіях, печатки підприємців, які здійснюють фінансово-господарську діяльність на території "ДНР", а також 1 млн. 225 тис. грн., понад 54,5 тис. євро та 7 тис. доларів США.

За цим фактом злочину відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "фінансування тероризму". Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, які причетні до організації поставок медикаментів бойовикам.