Користувачі соцмереж активно обговорюють отримані ЗМІ скани депутатського звернення голови Комітету Ради з питань культури і духовності М.Княжицького, який вимагає від МВС "перевірити на вампіризм" відомого політика Віктора Медведчука. Княжицький звинуватив Медведчука у "виготовленні двійників Путіна і споживанні крові незайманих з Донбасу".
Кандидат політичних наук, політолог Кирило Молчанов звертає увагу на лист, отриманий Княжицьким, в якому якийсь громадянин Білуга повідомляє про "секти дракулістов" і "вампірські схильності" Медведчука.
"Замість того щоб перевірити інформацію, може його розігрують друковані пранкери або його власні виборці, Княжицький вирішив відразу писати звернення до Авакова. До речі, на ксерокопії чітко видно, що пильний громадянин не вказав своєї адреси, а згідно із законом "Про звернення громадян" такі листи розгляду не підлягають (стаття 8)", - зазначив Молчанов.
Олександр Скубченко, глава Житлового союзу України, вважає, що по реакції самого Княжицького в ФБ "стало зрозуміло, що він дійсно направляв таке депутатське звернення в МВС України".
"І в зв'язку з цим інтерес представляє вже не саме звернення Княжицького, а те, яким чином подібні люди потрапили у вищий законодавчий орган країни і чим, власне, вони там займаються за наші гроші. Адже "колективного Княжицького" не цікавить добробут країни і людей, "колективному Княжицькому" не до економіки, не до тарифів, не до миру в країні - "колективний Княжицький" живе в своєму віртуальному світі, де діють "секти Дракулістов", літають ельфи і відбуваються битви вампірів", - підкреслив Скубченко.
На думку журналіста Олесандра Зубченка, дана ситуація, при всьому її комізмі, виглядає дуже сумно.
"Княжицький і компанія творять все це мракобісся за наш з Вами рахунок. Ми, мільйони простих українців платимо податки (в тому числі, податок на війну, яку ми не починали і яка нам не потрібна). А депутати начебто Княжицького та інших представників "партії війни", мало того, що грабують Україну і українців, заганяючи в боргову кабалу до МВФ і розпродаючи бурштин, ліс-кругляк та інші ресурси, так ще й творять справжню чортівню. Творять чортівню за рахунок тих грошей, які платимо ми, українські платники податків", - написав Зубченко на своїй сторінці в Facebook.
До слова, в прес-службі Медведчука, коментуючи депутатське звернення "фронтовика" М.Княжицького, прийшли до висновку, що "Народний фронт" остаточно втратив зв'язок з реальністю.