Вчені з NASA виявили навколо Сонячної системи дивне утворення, схоже на гігантську бульбашку, яка огорнула планети.

Дані, які отримали під час місії Cassini та Voyager показують, що форма нашої планетної системи схожа на бульбашку, - повідомляє nation-news.ru.

Спеціалісти Американського аерокосмічного агентства в ході досліджень виміряли швидкість сонячних часток на різних ділянках системи, дані показали, що планети навколо Світила знаходяться всередині своєрідної гігантської бульбашки, яку утворює сонячний вітер.

Раніше вчені, вивчаючи протягом десятиліть систему планет, припускали, що Сонце, рухаючись, залишає за собою слід із космічного вітру та має вигляд пуголовка з довжелезним хвостом.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Сонячній системі виявили нову карликову планету, яку назвали DeeDee.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще